İzmir Doğal Yaşam Parkı

İzmir Doğal Yaşam Parkı, İzmir'in Çiğli ilçesi Sasalı tarafında oldukça büyük bir alan üzerine kurulmuş güzel bir hayvanat bahçesidir. Daha önce İzmir Fuar alanın içinde yer alan hayvanat  bahçesindeki hayvanlar parkın hazırlanmasıyla beraber buraya taşınmıştır. Fuar alanında dar ve doğallıktan olabildiğince uzak ortamlarda zülum gören hayvanlar Doğal Yaşam parkında özgür olmasalar da doğal hayatlarına daha yakın ortamlarda yaşıyorlar.

İzmir Doğal Yaşam Parkına arabanız ile ya da Karşıyaka sahilden kalkan otobüsler ile gidebiliyorsunuz. İster İzmirim Kartınız isterseniz de aldığınız jetonlarla giriş yapabiliyorsunuz. Tam ücreti 3,5 TL, öğrenci ise 1,25 TL'dir. 0-6 yaş çocuklar ise ücretsizdir. Şu an için oldukça başarısız olan web sayfası www.izmirdogalyasamparki.org.tr üzerinden bilgi alabileceğinizi umuyorum :)

Doğal Yaşam Parkında pek çok hayvan bulunuyor, bunların bazılarını sizler için görüntüledim. Fotoğraflar geliyor :) hazır mısınız?


Öncelikle söylemeliyim ki Park'ın pek çok bölümü yapay göletlerle donatılmış, oldukça güzel bir ortam oluşturulmuş. Yukarıda gördüğünüz yer ise kuşların özgürce dolaşabildiği çok büyük bir kafes..




Kuşların alanında pek çok farklı tür bir arada bulunuyor, bunlardan en çok dikkat çekeni kırmızı gagaları ve uzun bacaklarıyla leylekler... Bol miktarda da ördek bulunuyor.


Tavus kuşları ise başı boş olarak her yerde dolaşıyorlar ve insanlardan rahatsız olmuyorlar.


Fillerin kendilerine ait geniş bir alanları ve oynamaları için lastik vb. oyuncakları bulunuyor. :) Rahatlıkla koşup oynayabiliyorlar, özellikle yavrular çok oyuncu. Bahadur'un mezarı da fillerin bölümünde yer alıyor. Bahadur mu, O da ne? diyorsanız İzmir'li değilsinizdir.



Ve oyuncu lemurlar, hemen üstteki ise kendi bölgesinin dışına çıkmış, akşam güneşine doğru durup meditasyon yapıyor :)

Vaşakları cam duvarların ardından izleyebiliyorsunuz.


Ayılar güneşleniyor, biri de suyun içinde oynuyor.. Ancak fotoğrafta çıkmamış.


 Geyikler, toplanmış geyik yapıyorlar :)

 Kara keçi, kendisini sevecek birini arıyor :)

 Üstteki keçiyle aynı ortamı paylaşan diğer hayvanlar ise otluyor. Bunları sevebiliyorsunuz.


Deve kuşları özgürce koşuyor.

Bunlar dışında pek çok hayvan daha var, örneğin timsahlar, yılanlar, aslanlar vb. ancak zaman zaman çalışmalar nedeniyle bazı bölgeler kapalı olabiliyor. Bizim gittiğimiz zaman da o bölümler kapalı olduğundan fotoğraf çekmem mümkün olmadı.

:) Gidip görmenizi tavsiye ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Her Şey Seninle Başlar - Özet

Ayaz Baba

Mutluluğun 7 İlkesi