Yeni yıl yeni umut..


Yıllar su gibi akıp, geçiyor. Her gelen yeni yıl insanlar için yeni umutlar barındırıyor. Umut edilenler bazen bir önceki yıllarda karşılaşılan sorunların çözümü, bazen de yeni istekler, arzular oluyor.

İşin gerçeği şu ki; Eğer siz hayatınızda bir değişiklik yapmazsanız yeni gelen yıl da muhtemelen daha öncekiler gibi geçip gidecek ve siz yine istediğinize kavuşamayacaksınız. Nadiren de olsa değişen çevre şartları ya da etrafınızdaki birileri sizin hayatınıza müdahale edip isteklerinize kavuşmanıza yardım edebilir.. ancak bunu beklemek sadece ahmaklık olacaktır.

Nasıl ki yılbaşı ikramiyesini kazanmak için bilet alıyorsak, istediğimiz şeylere kavuşmak için de bir takım adımlar atmamız şart. Fakat bir adım atmadan önce sorunu iyi tespit etmek lazım, yoksa içinde bulunduğunuzdan daha kötü bir duruma gelmeniz hiç de şaşırtıcı olmayacaktır.

Yeni bir yılda istediklerimizi elde etmek için neler yapmak lazım;

1- Fikirlerinizi değiştirin; 
İlerlemenizin önünde engel teşkil eden olumsuz fikirleriniz olabilir. Öncelikle bunları iyice düşünün ve değiştirmek için neler yapmanız gerektiğini araştırın. Yapılacakları bir kağıda yazıp, zaman zaman bu kağıda bakarak ilerlemenizi görün.

2- Yaşadığınız ortamı değiştirin;
Yaşadığınız ortam sizin düşünce şeklinizi ve isteklerinizi fazlasıyla etkilemektedir. Eskilerin dediği gibi "tebdil-i mekanda ferahlık vardır" yani mekan değişikliği insanı rahatlatır.. Yeni insanlar, yeni arkadaşlar size gitmek istediğiniz yolda yardımcı olabilir.

3- Yaptıklarınızı değiştirin;
İlk iki maddeyi uyguladığınızda yaptığınız pek çok şeyi zaten değiştirmiş olacaksınız, fakat sizin için yararlı olacağını düşündüğünüz yeni aktiviteler, sosyal ortamlar keşfetmeyi ve bunlar içerisinde aktif olmayı denemeniz şarttır.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Her Şey Seninle Başlar - Özet

Ayaz Baba

Mutluluğun 7 İlkesi