Soğuk ve yağışlı hava geri dönüyor



Türkiye, bu akşamdan itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı, pazartesi akşam saatlerinden itibaren ise Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan duyuruya göre, yurdumuz yarın akşamdan itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Pazartesi günü yurt genelinde çok bulutlu bir havanın hakim olacağının belirildiği duyuruda, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısının yağışlı geçeceği belirtildi. Yağışlar Marmara’nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Akdeniz bölgesinin kıyı kesiminde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile zamanla Trakya, Marmara’nın güneyi ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar Güney Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’da güneybatı yönlerden kuvvetli, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

SALI GÜNÜ YURT GENELİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR
28 Şubat Salı günü ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı ve orta Karadeniz, İç Ege, Akdeniz bölgesi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu’nun batısı ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olmak üzere Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Kıyı Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’da yağmur ve sağanak, İç Ege,  Marmara, Doğu Anadolu ile zamanla Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri,  Göller Yöresi ve İç Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Soğuk hava ile birlikte kar yağışlarının hafta sonuna kadar yurdun  iç, doğu ve kuzey bölgelerinde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Her Şey Seninle Başlar - Özet

Ayaz Baba

Mutluluğun 7 İlkesi