ölmeyen canlı keşfedildi



Bilim insanları, "sonsuza kadar" yaşayabilen canlıyı keşfettiklerini açıkladı!

Nottingham Üniversitesinden bazı bilim insanları, beyni de dahil tüm hücrelerini sürekli yenileyebilen canlı türünün ölümsüzlüğe giden yoldaki anahtar olduğunu düşünmekteler. Çeşitli araştırmalar sonucunda küçük su birikintileri ve  göllerde yaşayan "planarya yassıkurtları" adı verilen canlının kendini sürekli yenileme yeteneğine sahip olduğu tespit edildi. Yassıkurtları, ikiye, üçe, beşe bölen bilim insanları her parçanın kendi eksik hücrelerini tamamlayabildiğini ve ayrı bir canlı olarak  hayatına devam ettiğini keşfettiler.

Bilim insanları daha da ileri giderek yassıkurtların 50'ye ve 100'e bölündüğü halde yassıkurtlar ölmüyor, kesilen her bir parça ise yeni bir yassıkurt halini alıyordu.

Nottingham Üniversitesi bilim insanlarından Dr. Aziz Aboobaker tek bir yassıkurtu 20 bin parçaya bölüp, kendini yenileme özelliği sayesinde tam 20000 yassıkurttan oluşan devasa bir koloniye sahip olduklarını söylüyor ve ekliyor: "Bence bu canlılar ölümsüz"

Yassıkurtların beyin hücreleri çok basit  olup sinir hücrelerinden oluştuğu, bu hücrelerin ise canlının vücudundaki  kök hücrelerce tekrar oluşturulabildiği, bu özellikleriyle de en ufak parçaların dahi tam bir yassıkurta dönüşebilme kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor. Yapılan araştırmaların insanların yaşlandıklarında bile sağlıklı kalmalarına yardımcı olması umut ediliyor..



Bu blogdaki popüler yayınlar

Her Şey Seninle Başlar - Özet

Ayaz Baba

Mutluluğun 7 İlkesi